ניתן להכין מגוון רחב של סוגי בשר על האש, בתי עסק רבים מוכרים נתחי בשר מיוחדים מסוגים שונים המיועדים במיוחד להכנה בצלייה על האש. איך יודעים מה הכי כדאי? האם ישנם נתחים או מוצרי בשר מסויימים המומלצים במיוחד לצלייה על האש? הבה נכיר מעט יותר את סוגי הבשר השונים המותאמים לסעודת על האש מענגת.
על מנת שתוכלו להכין רשימת קניות לארוחת על האש כמו שצריך, חשוב להגדיר מספר משתנים:
נסביר:
כאשר מדובר בארוחה רבת משתתפים, אפשר לבחור לגוון יותר ולכלול ברשימת הקניות יותר סוגים של בשרים, כאשר חלקם יהיו מעין טעימות לפתיחת התיאבון וחלקם יהוו מנות יותר עיקריות. כפתיחה לארוחה שכזו אפשר לבחור בנקניקיות שונות, כמו נקניקיות מרגז משובחות וגם בסוגי קבב שונים. להמשך הארוחה ניתן להגיש נתחי אנטריקוט עסיסיים, פריים ריב איכותי, צלעות טלה ועוד.
יהיה עליכם לתכנן את התפריט מראש כדי לדעת כמה בשר לקנות ומאלו סוגים.
למעשה, הדבר הראשון שחייבים לעשות כהכנה לארוחת על האש מעולה הוא להחליט כמה מרכזי יהיה חלקו של הבשר בארוחה.
חשוב להגדיר את תפקיד הבשר בארוחה
כפי שכבר ציינו, אפשרות אחת היא להגיש סוגי בשרים שונים, לאפשר לכולם להנות מהכל ופשוט לצלות סוגים רבים של מוצרי בשר. חשוב לנו לציין כאן שמומלץ לא לאמץ את המנהג של הנחת כל המוצרים המוכנים בכלי סגור עד להגשה, כפי שנוהגים רבים, אלא לצלות את הבשרים לרמת שלמות ולהגישם כשהם במיטבם. ההנחה של סוגים שונים של מוצרי בשר או נתחים בתוך כלי גדול – לכאורה כדי לשמור אותם חמים – מוריד מאיכות הבשר ומונע מהם לשמור על טעמם הטוב. הדבר נכון במיוחד כאשר מדובר בשיפודים או קציצות וקבבים שונים.
אפשרות נוספת היא התבססות על מנה עיקרית בשרית שסביבה בונים את שאר הארוחה – מגישים מגוון סלטים, אפשר להכין גם ירקות קלויים על האש, אורז, אפילו פסטה וכמובן שגם צ׳יפס – לפי הטעם וההעדפות שלכם. בארוחה שכזו חשוב שהמנות הבשריות תהיינה איכותיות במיוחד, כיוון שהן הכוכב של הארוחה. במקרה כזה כדאי לבחור בנתחים איכותיים ולדאוג לכמות של בין 300 ל-350 גרם בשר לסועד.
אם החלטתם על ארוחה בה הבשר מגיע בליווי מגוון תוספות, דאגו לחמרי גלם איכותיים אשר יחמיאו לבשר אותו הם מלווים.
תנו דעתכם לגילאי הסועדים
אם אתם מתכננים מפגש הכולל גם ילדים, הקפידו להכין מראש תכנית לתפריט שיתאים גם להם. אמנם יש ילדים שמאד אוהבים בשר איכותי, אבל יש גם ילדים שאוכלים שניצלים ופסטה. נסו להתארגן מראש בהתאם על מנת לענות על הטעמים של כולם וכך תוכלו להנות מאווירה נינוחה ומשוחררת ולהתענג על הבשרים האיכותיים שאתם מגישים. ילדים יאהבו ודאי המבורגרים ונקניקיות.
אם אין ילדים בארוחה המתוכננת, תוכלו להשקיע בנתחים ומוצרים ייחודיים יותר, כמו איירון סטייק, דנבר סטייק ועוד. בכל מקרה, בין אם מדובר בחלקי בשר ייחודיים יותר או רגילים ומוכרים יותר, אל תתפשרו על איכות הבשר.
עם כל הכבוד לכמות, אל תתפשרו על האיכות
אמנם הגשת ארוחת בשרים על האש הינה הזדמנות להראות נדיבות ויכולות צלייה, אבל אם אתם הולכים רק לפי הכמות – אתם שוגים. חשוב יותר להקפיד על האיכות של הבשר.
בין אם מדובר בבשר טרי, מיושן או במוצרים קפואים שהוכנו מראש – חשוב מאד להקפיד על רכישת בשר איכותי ואשר אין ספק לגבי ההקפדה על טריותו. איך מקפידים? דואגים לרכוש את מוצרי הבשר שלכם מעסק ותיק, מקצועי ובעל מוניטין – כמונו.
מי אנחנו
נתח קצבים הינה רשת שמבוססת על שלושה דורות של משפחה אחת, עם ידע וניסיון אשר נרכשו במעל ל-80 שנים במצטבר. הסניף הראשון הוקם בשנת 2010 בלב אזור גידול הבקר של הגליל העליון. בצמוד לסניף הוקם מפעל ייצור עצמי של החברה וכיום הוא מספק את תוצרתו לכל סניפי הרשת הפרושים לאורכה של מדינת ישראל.
הרשת שלנו מתמחה בייצור עצמי המאפשר לה להציע מגוון מוצרי בשר ונתחים מובחרים – גם כאלו מבקר הגדל ברמת הגולן וגם מיבוא. אנו מקפידים לשים דגש על איכות, על טריות ועל תמחור תחרותי.
כמי שאמונים על הנגשת תרבות הבשר לכולם, אנו גם דואגים לשווק מוצרים נלווים כמו כלי מטבח ייעודיים להכנת בשרים, תבלינים מומלצים למבחר מאכלי בשר שונים, ציוד עזר לפיקניק מנגל מושלם ואפילו סלטים, פסטות טריות ואלכוהול – כולל יינות מובחרים המותאמים ללוות ארוחה בשרית.
דברו איתנו
תוכלו ליצור עימנו קשר בטלפון שמספרו 050-4485115, או לבקר באתר שלנו – חפשו ״נתח קצבים״ – ושם תוכלו למצוא את רשימת הסניפים שלנו ואת דרכי ההתקשרות עם כל אחד מהם. בכל סניף של רשת נתח קצבים תמצאו צוות עובדים מיומן ומקצועי שישמח לתת לכם ייעוץ בתחום הבשר או לענות על שאלות שיש לכם בנושא. הכשרנו את עובדי הסניפים שלנו לתת לא רק שרות אדיב אלא גם המלצות לאופן הכנה, מתכונים ועוד.
רכישת בשר ומוצריו ברשת נתח קצבים היא חוויה ייחודית ומהנה בדרך לארוחה בשרית מושלמת.