לפני שמזמינים אורחים להשתתף בארוחת בשרים צלויים על האש, כדאי לעצור רגע ולחשוב, לתכנן ולהכין רשימה לעל האש הכוללת את כל מה שצריכים להכין מראש כדי שהארוחה תהיה מוצלחת במיוחד.
החלטנו לאסוף עבורכם מעט מידע ותובנות שצברנו עם השנים, כדי לעזור לכם להכיר מוצרים לעל האש שאולי לא חשבתם שצריך.
כדי להכין רשימת קניות לעל האש כמו שצריך, חשוב להגדיר מספר משתנים:
נסביר:
ככל שהארוחה תכלול יותר סועדים, כך יתכן ותבחרו לגוון ביותר סוגי בשרים. זה גם תלוי בסוג ההגשה שאתם מתכוונים לקיים בארוחה. אם אתם בוחרים להגיש באופן רציף סוגי בשר שונים ולבנות את הארוחה סביב אלו – אתם תצטרכו מגוון גדול יותר הכולל נקניקיות שונות המותאמות לארוחת על האש, קבבים מבשרים שונים, קציצות או המבורגרים וכמובן גם נתחים איכותיים לצלייה, כמו ראמפ סטייק טרי ואיכותי או אנטריקוט עסיסי.
עבור כל מי שמעריכים בשרים לעל האש רשימה כזו כבר מעוררת בהם תיאבון.
נסו להימנע מעומס יתר, החליטו מראש אם אתם הולכים על מגוון רחב יותר – ואז הארוחה יכולה להיות יותר בגדר ארוחת טעימות, או על מגוון מעט יותר מצומצם ואז כבר מתקרבים לארוחת מנות מסוימות.
למעשה, הדבר הראשון שחייבים לעשות כהכנה לארוחת על האש מעולה הוא להחליט כמה מרכזי יהיה חלקו של הבשר בארוחה.
חשוב להגדיר את תפקיד הבשר בארוחה
כפי שציינו, אפשרות אחת היא להפוך את האירוע לשרשרת של סוגי בשרים שונים, לאפשר לכולם להנות מהכל ופשוט לצלות סוגים רבים של מוצרי בשר.
האפשרות השניה הינה להחליט על הכנת מנה עיקרית בשרית שסביבה בונים את שאר הארוחה – סלטים למיניהם, ירקות קלויים או אפויים, דגנים שונים, צ׳יפס – לפי הטעם וההעדפות שלכם. במקרה כזה, כאשר באים לרכוש בשר לעל האש, רשימה נוספת תלווה את הרכישה ובה יהיו כל המוצרים הנוספים להכנת התוספות.
דאגו לתכנן הכל מראש כדי שתוכלו להכין בזמן את כל התוספות ולוודא שהכל מוכן בזמן שאתם מגישים את הבשרים. אם החלטתם על ארוחה המלווה את הבשר עם הרבה תוספות, דאגו לחמרי גלם איכותיים אשר יחמיאו לבשר שהם מלווים.
תנו דעתכם לגילאי הסועדים
אם מדובר בארוחה של מבוגרים בלבד, זה דבר אחד – אבל אם אתם מתכננים מפגש הכולל גם ילדים, דאגו להכין מראש תכנית לתפריט שיתאים גם להם. יש ילדים שמאד אוהבים בשר איכותי, כי כך הורגלו בבית. יש ילדים שאוכלים שניצלים ופסטה. נסו להתארגן מראש בהתאם על מנת לענות על הטעמים של כולם וכך תוכלו להנות מאווירה נינוחה ומשוחררת ולהתענג על הבשרים האיכותיים שאתם מגישים.
אם אין ילדים בארוחה המתוכננת, נסו לגוון בסוגי הבשר שאתם מתכננים להכין – כך יוכלו כולם למצוא משהו שהם הכי אוהבים. בארוחה שכזו תוכלו להשקיע בנתחים ומוצרים ייחודיים יותר. כמובן שגם ארוחה הכוללת ילדים יכולה לכלול את המוצרים הללו ולצידם מוצרים המותאמים יותר לקהל הצעיר – בכל מקרה, בין אם מדובר בחלקי בשר ייחודיים יותר או רגילים ומוכרים יותר, אל תתפשרו על איכות הבשר.
עם כל הכבוד לכמות, אל תתפשרו על האיכות
אמנם הגשת ארוחת בשרים על האש הינה הזדמנות להראות נדיבות ויכולות צלייה, אבל אם אתם הולכים רק לפי הכמות – אתם שוגים. חשוב יותר להקפיד על האיכות של הבשר.
בין אם מדובר בבשר טרי, מיושן או במוצרים קפואים שהוכנו מראש – חשוב מאד להקפיד על רכישת בשר איכותי ואשר אין ספק לגבי ההקפדה על טריותו. איך מקפידים? דואגים לרכוש את מוצרי הבשר שלכם מעסק ותיק, מקצועי ובעל מוניטין – כמונו.
מי אנחנו
נתח קצבים הינה רשת שמבוססת על שלושה דורות של משפחה אחת, עם ידע וניסיון אשר נרכשו במעל ל-80 שנים במצטבר. הסניף הראשון הוקם בשנת 2010 בלב אזור גידול הבקר של הגליל העליון. בצמוד לסניף הוקם מפעל ייצור עצמי של החברה וכיום הוא מספק את תוצרתו לכל סניפי הרשת הפרושים לאורכה של מדינת ישראל.
הרשת שלנו מתמחה בייצור עצמי המאפשר לה להציע מגוון מוצרי בשר ונתחים מובחרים – גם כאלו מבקר הגדל ברמת הגולן וגם מיבוא. אנו מקפידים לשים דגש על איכות, על טריות ועל תמחור תחרותי.
כמי שאמונים על הנגשת תרבות הבשר לכולם, אנו גם דואגים לשווק מוצרים נלווים כמו כלי מטבח ייעודיים להכנת בשרים, תבלינים מומלצים למבחר מאכלי בשר שונים, ציוד עזר לפיקניק מנגל מושלם ואפילו סלטים, פסטות טריות ואלכוהול – כולל יינות מובחרים המותאמים ללוות ארוחה בשרית.
דברו איתנו
תוכלו ליצור עימנו קשר בטלפון שמספרו 050-4485115, או לבקר באתר שלנו – חפשו ״נתח קצבים״ – ושם תוכלו למצוא את רשימת הסניפים שלנו ואת דרכי ההתקשרות עם כל אחד מהם. בכל סניף של רשת נתח קצבים תמצאו צוות עובדים מיומן ומקצועי שישמח לתת לכם ייעוץ בתחום הבשר או לענות על שאלות שיש לכם בנושא. הכשרנו את עובדי הסניפים שלנו לתת לא רק שרות אדיב אלא גם המלצות לאופן הכנה, מתכונים ועוד.
רכישת בשר ומוצריו ברשת נתח קצבים היא חוויה ייחודית ומהנה בדרך לארוחה בשרית מושלמת.