לא מסובך להבין מה המקור של צלי בשר בקר מספר 5, הידוע גם כ-"צלי כתף", בטח כבר ניחשתם שהוא מגיע אלינו כמובן מאזור הכתף. זהו נתח נהדר, בעל שומניות נמוכה וסיבים ארוכים. המאפיין המיוחד של צלי הכתף הוא העובדה כי הרקמה המחברת אותו היא אינה רקמת שומן אלה רקמת חלבון. אותו חלבון מתמוסס במהלך הבישול ומעניק לתבשיל מרקם ג'לטיני ממכר.
בישראל השימוש העיקרי והנפוץ לצלי הכתף הוא בתבשילים וקדירות, אך בהחלט ניתן להכינו גם בצלייה ארוכה בחום נמוך. נתח צלי בשר מספר 5 אמנם לא מתאים למנגל כנתח שלם אך ניתן לקצב אותו ולהוציא ממנו סטייק שנקרא "פלאט איירון" - סטייק עם טעם בשרי עמוק שמתאים לצלייה קצרה.
כבר ציינו כי בשר צלי 5 מתאים בעיקר לבישול ארוך.כעת נפרט את הדרכים המומלצות להכנת הנתח:
תבשילים וקדירות – השימוש הנפוץ של נתח מספר 5 הוא בתוך תבשילים כמו; צלי בקר, גולש וכולי. הכי חשוב זה שיהיה רוטב שיכסה את הבשר וזמן בישול ארוך מספיק על מנת לתת לפס הג'לטין להמס כראוי ולבשר להתרכך בצורה מספקת. צלי הכתף מספק לכל תבשיל טעם בשרי מעולה ומרקם מיוחד וסמיך.
צלי בשר בתנור – שימוש נוסף לצלי כתף, הוא צליית הנתח בתנור כגוש שלם. יש לעטוף טוב את הנתח לפני הכנסתו לתנור.
סו-ויד (Sous Vide) - טכניקת בישול מתקדמת שבה הבשר מתבשל בשקית ואקום בטמפרטורה מדויקת בתוך אמבט מים. שיטה זו מאפשרת לשלוט במרקם ובדרגת הבישול בצורה מושלמת.
עישון - עישון הבשר מעניק לנתח טעמים עמוקים ומיוחדים עם ארומה עשירה של עץ. שיטה זו מתאימה לאלו שאוהבים טעמים מעושנים ורוצים לשדרג את המנה.
כל אחת מצורות ההכנה הללו מעניקה לנתח הכתף אופי וטעמים שונים, בהתאם לטכניקת הבישול ולתבלינים שבהם משתמשים, מה שהופך את בשר מספר 5 לבחירה מושלמת עבור מגוון רחב של מנות.
מצרכים:
אופן ההכנה:
בתאבון!
למתכונים נוספים בקרו כאן.
נתח הצלי כתף, הלא הוא בשר מספר 5 יתאים במיוחד למי שמחפש מנה עשירה בטעמים ועסיסית, שמתבשלת לאורך זמן ומספקת חוויית אכילה מהנה. להלן סוגי האנשים והאירועים להם הנתח הזה מתאים:
בקיצור, בשר מספר 5 מתאים לכל מי שמחפש חוויית בישול ואכילה מושקעת, עם נתח בשר עשיר בטעמים שנמס בפה ומתאים לכל אירוע חגיגי או משפחתי.
כפי שכבר צוין פה לא אחת, זהו נתח שמתאים במיוחד לתבשילים ולכם כל מי שמתכנן להכין תבשיל חורף מפנק בקרוב, בהחלט צריך לקחת בחשבון את צלי הכתף.
תופתעו לגלות כי בשונה ממרבית המקרים, בהם נמליץ אך ורק על בשר טרי, במקרה של מספר 5 זה בסדר גמור לבחור בנתח קפוא ולהפשיר אותו בצורה בטוחה ואיטית במקרר שלכם. בכל מקרה, כמובן כי האפשרות הטרייה היא במרבית המקרית טובה ובטוחה יותר.
שימו לב! אם בחרתם לרכוש נתח קפוא, חשוב להקפיד על נתח שלא עבר עיבוד ולא "זכה" להחדרה של חומרים שאנחנו לא רוצים בבשר שלנו. הטיפ הטוב ביותר שאנו יכולים לתת לכם הוא לרכוש את הבשר רק מקצביה מוכרת ואמינה, אשר אתם סומכים עליה שתספק לכם רק את הבשר הטוב, הטרי והאיכותי ביותר.
בשר מספר 5, המוכר גם כצלי כתף, הוא מקור עשיר לחלבון איכותי, חיוני לבניית שרירים ושמירה על בריאות הגוף. הנתח הזה מכיל רמות גבוהות של ברזל, המסייעות במניעת אנמיה ושיפור תפקוד מערכת החיסון. בנוסף, בשר כתף מכיל ויטמינים מקבוצת B, כמו ויטמין B12, החשוב לבריאות מערכת העצבים ולתפקוד המטבולי של הגוף.
למרות שמדובר בנתח עם אחוז שומן בינוני, ניתן לשלוט בכמות השומן על ידי הסרת שכבות שומן חיצוניות ושימוש בשיטות בישול בריאות כמו צלייה או בישול ארוך בתנור.
צלי כתף בתנור עם בשר מספר 5 הוא מנה מושלמת לארוחות משפחתיות וחגיגיות. עם השימוש בתבלינים הנכונים והשיטות הנכונות, תוכלו להבטיח שהמנה שלכם תהיה טעימה ומלאה בטעמים עשירים. מומלץ לקנות את הבשר שלכם בקצביות של "נתח קצבים" על מנת להבטיח את האיכות והטריות הגבוהות ביותר.
אתם מוזמנים לבקר בקצביות "נתח קצבים" או להזמין באתר וליהנות ממבחר גדול של נתחי בשר מובחרים וממתכונים נוספים שישדרגו את הארוחות שלכם.