שייטל פרה, הלוא הוא נתח מספר 13, הוא נתח נהדר, בעל מרקם רך, סיבים קצרים וטעם עז. לא בכדי הוא זכה לכינוי "האנטרקוט החדש". אבל לפני שאתם רצים להדליק את המנגל, יש כמה דברים שכדאי לכם לדעת. הכל במאמר הבא.
השייטל, הידוע גם כ-"כנף העוקץ", ו-"ראמפ-סטייק", הוא נתח שמגיע אלינו מחלקה האחורי של הפרה, באזור הגבוהה של השוק, ממש בין הסינטה לזנב. זהו נתח שעל אף מיקומו נחשב לרך במיוחד ונוח ללעיסה. השייטל דל בשומן, אך עמוס בטעמים עמוקים של בשר אשר רק הולך ומתעצם לאחר בישול וצלייה ראויים.
נתח השייטל נחשב לוורסטילי במיוחד כאשר ניתן להפיק ממנו מגוון של מנות במגוון רב של צורות הכנה שונות. באופן כללי, בשל העובדה כי זהו נתח דל שומן, ובשל העובדה שהוא מאופיין בסיבים קצרים, יתאים השייטל בעיקר לבישול או צלייה קצרים. בישול ארוך יתר על המידה עשוי להביא לייבוש מהיר של הנתח ולעוגמת נפש מיותרת.
השייטל נחשב לנתח של מביני עניין, ולכן הוא מסווג כנתח איכותי ומבוקש. עם זאת, הוא רזה ודל בשומן, לכן אנשים אשר שמעדיפים את הבשר שלהם משוייש ושומני עשויים שלא להתחבר אליו וכדאי להם לשקול בחירה בנתח אחר - אבל זה בסדר, ככה יישאר לנו יותר. אם אתם אוהבים את הבשר שלכם פחות שומני ולא אוהבים להתעסק עם ניקיון רב לפני ההכנה – השייטל הוא הנתח עבורכם.
כפי שכבר אמרנו, השייטל הוא נתח וורסטילי וניתן להכין אותו במגוון דרכים וצורות. בין היתר הוא מתאים להכנת; קרפצ'יו, שניצל וינאי, רוסטביף, וכמובן גם בתור סטייק על המנגל או בצלייה על המחבת. לא היינו ממליצים לשלב את השייטל בתבשילים וקדירות בבישול ארוך. זאת מאחר והוא עשוי להתייבש וישנם נתחים מתאימים בהרבה עבור משימות כאלו.
כדי לרכך את נתח השייטל ולהבליט את טעמו, ניתן להשתמש במספר שיטות ריכוך שונות, כאשר המרינדות הן מהפופולריות ביותר. מרינדה המבוססת על חומץ או יין יכולה לשבור את סיבי הבשר ולעדן אותו, בעוד שהוספת שמן זית ועשבי תיבול טריים כמו רוזמרין וטימין תורמת לעסיסיות והעמקת הטעם.
באופן כללי השייטל אינו דורש תיבול כבד ומספיק לו קצת מלח ופלפל אשר מסייעים להדגיש את טעמו הטבעי והעמוק. שימו לב כי אם בחרתם לצלות את השייטל נסו להגיע למידת עשייה מדיום רייר עד מדיום, כאשר הנתח ורדרד והמעטפת שלו בצבע חום-זהוב.
הנה מתכון הבית לרוסטביף שייטל בתנור.
כולם יודעים כי בהכנת של בשר, לאיכות הבשר ישנה השפעה מכרעת על התוצאה הסופית. לכן חשוב להקפיד על מלאכת הבחירה וכדאי מאוד לבחור בבשר איכותי וטרי. מאחר והשייטל אינו נתח שומני והוא אינו משויש בפסי שומן, הדבר המרכזי עליו צריך להסתכל הוא צבע הבשר אשר אמור להיות אדום ובעל מראה טרי.
בנוסף, כדי לשקול בחירה בנתח שעבר יישון. היישון הוא תהליך בו מאחסנים את הבשר בתנאים ייעודיים אשר מקנים לו טעם ורכות מיוחדים. לבסוף, הטיפ האולטימטיבי עליו אנו ממליצים הוא לרכוש את הבשר מקצביה מוכרת ואיכותית, כזו אשר עובדת עבורכם ומספקת רק בשר טרי ואיכותי.
מבחינה תזונתית, השייטל הוא מקור עשיר לחלבון איכותי ומכיל כמויות נמוכות של שומן רווי, מה שהופך אותו לאופציה בריאה ומאוזנת. הנתח מכיל גם ויטמינים חיוניים כמו B12 וברזל, המסייעים בתפקוד המוח ובבניית תאי דם אדומים.
עבור אנשים המעוניינים לשמור על אורח חיים בריא, השייטל הוא בחירה מצוינת שמשלבת טעם נהדר עם ערכים תזונתיים חיוניים.
שייטל הוא נתח מצוין לשילוב עם יין בזכות טעמיו העשירים והעמוקים. כדי להוציא את המיטב ממנו, מומלץ לבחור ביין אדום יבש בעל גוף בינוני עד מלא, כמו קברנה סוביניון, מרלו או מלבק. יינות אלה מחמיאים לטעמים הבשריים של השייטל ומוסיפים מימד של מורכבות ועושר למנה. הטאנינים והחמיצות שלהם יוצרים איזון מושלם עם המרקם של הבשר, ומספקים חוויית טעמים מאוזנת ומענגת בכל ביס.
נתח קצבים היא רשת משפחתית הפועלת למשך שלוש דורות ובעלת ניסיון מצטבר של למעלה מ-80 שנה בתחום. בעבר פעלה הרשת אך ורק באזור הצפון וכאשר אנשים החלו להגיע במיוחד אלינו החלטנו להתרחב ולפתוח סניפים בכל רחבי הארץ. בנוסף, העמדנו לרשותכם אפשרות לרכישה מקוונת, נוחה ומהירה, עם משלוח עד הבית ואזורי חלוקה רבים. נשמח לעמוד לרשותכם ולספק מענה מקיף לכל שאלה – חייגו: 050-4485115.