את המתכון לאווז שלם ברוטב יין אדום והדרים אף אחד מהאורחים שלכם לא ישכח. טעמו המיוחד של האווז בשילוב החמיצות והמתקתקות הנהדרת של ההרוטב יוצרים מנה חגיגית ומרשימה.
אווז שלם
4 בצלים חתוכים לרצועות
רבע כוס שמן
2 כוסות יין אדום מתוק
ליטר וחצי מים
צרור טימין
200 גרם רכז תפוחים
100 גרם רכז רימונים
100 גרם שזיפים
כפית פלפל שחור גרוס
כפית מלח
4 כפות קורנפלור
1. מחממים סיר עם השמן על אש גבוהה
2. מטגנים את הבצל למשך רבע שעה על אש בינונית עד לקרמול
3. מוסיפים את היין האדום ולאחר דקה מנמיכים את הלהבה לנמוכה
4. מוסיפים את המים ואת יתר המרכיבים למעט הקורנפלור למשך 25 דקות עד לרתיחה
5. “פתיחת” הקורנפלור - תתבצע מחוץ לסיר עם כוס מים קרים: מערבבים היטב בכלי את הקורנפלור והמים ומצרפים לסיר תוך כדי ערבוב מיד לאחר מכן מכבים את הגז
6. מניחים את האווז בתבנית ועליו ליצוק את הרוטב (שיגיע לגובה 1 ס”מ בתבנית)
7. מכניסים לתנור שחומם מראש על 200 מעלות למשך רבע שעה ולאחר מכן - להוריד את המעלות ל-175 מעלות למשך שעתיים וארבעים וחמש דקות
8. במהלך הצלייה בתנור, להוסיף מעט רוטב על הברווז אחת לחצי שעה
בתאבון!