קונפי שוק אווז קלאסי

קונפי שוק אווז קלאסי

קונפי שוק אווז קלאסי: מנה עשירה וטעימה בישול איטי מתכון קל ומרשים להכנת שוקי אווז רכים ועסיסיים, המבושלים בשומן שלהם.

מאת:
נתח קצבים
רמת קושי:
למתקדמים
זמן בישול:
כשעתיים וחצי

מצרכים:

  • 4 שוקי אווז במשקל 400-500 גרם כל אחד
  • 2 כפות מלח דק
  • 1 כף סוכר דמררה
  • קורט פלפל שחור טחון
  • קורט ציפורן טחון
  • קורט פלפל אנגלי טחון
  • קורט קינמון טחון
  • 1 ק"ג שומן אווז
  • 4 ענפי תימין
  • 5 שיני שום קלופות
  • אופן ההכנה:

    כבישת השוקיים:

    • ערבבו בקערה את כל חומרי התערובת: מלח, סוכר, פלפל שחור, ציפורן, פלפל אנגלי וקינמון.
    • עסו היטב את שוקי האווז בתערובת הכבישה.
    • העבירו את השוקיים לכלי גדול וכסו.
    • כבשו במקרר למשך 24 שעות. .

    בישול השוקיים:

    • שטפו היטב את השוקיים וייבשו אותם.
    • הניחו את השוקיים בתבנית גדולה.
    • הוסיפו את שומן האווז, ענפי התימין ושיני השום.
    • חממו את התנור ל-110 מעלות צלזיוס.
    • הכניסו את התבנית עם שוקי האווז לתנור ובשלו במשך שעתיים, או עד שהבשר רך מאוד והשומן נמס לגמרי. במהלך הבישול, ודאו שהשוקיים מכוסות תמיד בשומן.
    • ניתן גם לבשל את השוקיים על להבה נמוכה מאוד על הכיריים, תוך ערבוב מדי פעם, באותה טמפרטורה ובמשך אותו משך זמן.

    קירור ואחסון:

    • הוציאו את הסיר מהתנור או מהכיריים וצננו אותו לטמפרטורת החדר.
    • העבירו את השוקיים עם השומן לתבנית אטומה.
    • צננו במקרר עד שהשומן מתקשה לגמרי (לרוב, 12-24 שעות).
    • ניתן לאחסן את הקונפי במקרר עד שבועיים, או במקפיא עד 3 חודשים.

    הגשה:

    • חממו את התנור ל-200 מעלות צלזיוס.
    • הוציאו את השוקיים מהשומן וחממו אותם בתנור למשך 20-30 דקות, עד שהעור פריך.
    • ניתן להגיש את הקונפי עם פירה תפוחי אדמה, ירקות צלויים או תוספת אחרת לבחירתכם.

    לכל המתכוניםלאתר ההזמנות- נתח קצבים