שוקי אווז על כרוב אדום

שוקי אווז על כרוב אדום

מנה חגיגית ומשביעה של שוקי אווז עסיסיות המשתלבות עם כרוב סגול מתוק וחמצמץ ותפוחים פריכים, הכל ברוטב יין אדום עשיר. מושלם לארוחת צהריים או ערב מיוחדת.

מאת:
נתח קצבים
רמת קושי:
למתקדמים
זמן בישול:
כ-40 דקות

מצרכים:

לשוקי אווז:

  • 6 שוקי אווז
  • 4 שיני שום כתושות
  • כפית פלפל שחור גרוס
  • כפית מלח
  • 2 עלי דפנה שבורים
  • כף שומן אווז

לכרוב עם תפוחים:

  • 5 כפות שומן אווז
  • 1 בצל קצוץ
  • 3 תפוחים קלופים חתוכים לקוביות
  • 1/2 כרוב אדום פרוס דק
  • 1/2 כוס צימוקים
  • 4 כפות חומץ
  • 2 כפות סוכר
  • כוס יין אדום יבש
  • מלח ופלפל שחור טחון טרי

אופן ההכנה:

  • מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  • מערבבים בקערה קטנה כף של שומן אווז, השום, הפלפל השחור, המלח ועלי הדפנה. מורחים את התערובת היטב על שוקי האווז.
  • מניחים את שוקי האווז בתבנית צלייה וצולים בתנור שחומם מראש כשעה. מידי פעם מרטיבים את השוקיים בשומן שניגר מהבשר.
  • בינתיים, מחממים את שומן האווז במחבת גדולה ומטגנים בו את הבצל עד להזהבה.
  • מוסיפים את התפוחים ומטגנים עוד 5 דקות.
  • מוסיפים את הכרוב, הצימוקים, החומץ, הסוכר, היין האדום, המלח והפלפל השחור.
  • מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה כ-20 דקות, עד שהכרוב רך.
  • מוציאים את תערובת הכרוב והתפוחים ומניחים אותם על צלחות הגשה.
  • מסדרים מעל את שוקי האווז ומגישים חם.
  • לכל המתכוניםלאתר ההזמנות- נתח קצבים