כתף טלה על בורגול

כתף טלה על בורגול

מנה חגיגית ומרשימה של שוק טלה רך ועסיסי צלוי על מצע בורגול מתובל. פשוט להכנה וטעים להפליא!

מאת:
נתח קצבים
רמת קושי:
בינוני
זמן בישול:
כ-4 וחצי שעות

מצרכים:

  • כתף טלה
  • 2 כוסות בורגול
  • 1 בצל בינוני קצוץ
  • 4 שיני שום קצוצות
  • 1 כף שמן זית
  • 1 כפית כמון טחון
  • 1/2 כפית כורכום טחון
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • כפית מלח
  • 3 כפות שמן זית
  • אופן ההכנה:

  • משרים את הבורגול במים למשך 30 דקות.
  • מחממים את שמן הזית בסיר גדול וטגנים את הבצל עד להזהבה.
  • מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה.
  • מוסיפים את ההכמון, הכורכום, הפלפל השחור והמלח ומטגנים עוד דקה.
  • מסננים את הבורגול מהמים ומוסיפים אותו לסיר. מערבבים היטב ומוסיפים מים עד לכיסוי.
  • מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש קטנה למשך 20 דקות, או עד שהבורגול רך.
  • מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  • מניחים את שוקי הטלה בתבנית אפייה.
  • יוצקים מעל שמן זית ותבלינים ומכסים עם נייר אלומיניום
  • צולים בתנור שחומם מראש למשך 3.5-4 שעות, או עד שהבשר רך.
  • מסירים את כיסוי האלומיניום וצולים 10 דקות נוספות
  • מפרקים את כתף הטלה מהעצם ומניחים על הבורגול
  • לכל המתכוניםלאתר ההזמנות- נתח קצבים