כתף טלה בפירות יבשים

כתף טלה בפירות יבשים

מתכון לכתף טלה עם פירות יבשים שיגנוב את ההצגה בשולחן החג.

מאת:
נתח קצבים
רמת קושי:
למתקדמים
זמן בישול:
כשלוש שעות

מצרכים:

  • נתח כתף טלה טרי עם עצם של נתח קצבים
  • 3 כפות שמן
  • 4 בצלים חתוכים לרצועות
  • 200 גרם צימוקים
  • 200 גרם שזיף שחור מגולען יבש
  • 300 גרם תאנים יבשות חתוך ל-4
  • 200 גרם משמש חצוי
  • 200 גרם אגוזים קלויים
  • 3 כפות סוכר חום
  • רבע כוס סילאן
  • רבע כוס מייפל
  • חצי כפית קינמון טחון
  • חצי כוס יין לבן ( יבש/חצי יבש)
  • 800 מ"ל מים רותחים

אופן ההכנה:

  • וצקים את השמן בסיר על אש גבוהה ומוסיפים את הבצל עד להזהבה.
  • מוסיפים את היין וממתינים דקה לאידוי האלכוהול.
  • מוסיפים את המייפל, הסילאן והסוכר החום ואחריהם את המים הרותחים והפירות היבשים.
  • מביאים לרתיחה לאחר 20 דקות ואז מוסיפים את הקינמון והאגוזים הקלויים.
  • מניחים את הנתח בתבנית ומכניסים לתנור שחומם על 200 מעלות למשך 10 דקות.
  • יוצקים על הנתח את הרוטב המצומצם, עוטפים את התבנית בנייר כסף ומחזירים לתנור על 180 מעלות למשך שעתיים.
  • מסירים את נייר הכסף וממשיכים את האפייה לעוד 20 דקות נוספות.
  • מומלץ להגיש על אורז עם זעפרן.
בתיאבון!
לכל המתכוניםלאתר ההזמנות- נתח קצבים