דף הבית
הסיפור שלנו
סניפים
מועדון הלקוחות
מתכוני ה(נתח)קצבים
בלוג הקצבים
דרושים
צור קשר
להזמנה
כתף טלה בפירות יבשים
מתכון לכתף טלה עם פירות יבשים שיגנוב את ההצגה בשולחן החג.
מאת:
נתח קצבים
רמת קושי:
למתקדמים
זמן בישול:
כשלוש שעות
מצרכים:
נתח כתף טלה טרי עם עצם של נתח קצבים
3 כפות שמן
4 בצלים חתוכים לרצועות
200 גרם צימוקים
200 גרם שזיף שחור מגולען יבש
300 גרם תאנים יבשות חתוך ל-4
200 גרם משמש חצוי
200 גרם אגוזים קלויים
3 כפות סוכר חום
רבע כוס סילאן
רבע כוס מייפל
חצי כפית קינמון טחון
חצי כוס יין לבן ( יבש/חצי יבש)
800 מ"ל מים רותחים
אופן ההכנה:
וצקים את השמן בסיר על אש גבוהה ומוסיפים את הבצל עד להזהבה.
מוסיפים את היין וממתינים דקה לאידוי האלכוהול.
מוסיפים את המייפל, הסילאן והסוכר החום ואחריהם את המים הרותחים והפירות היבשים.
מביאים לרתיחה לאחר 20 דקות ואז מוסיפים את הקינמון והאגוזים הקלויים.
מניחים את הנתח בתבנית ומכניסים לתנור שחומם על 200 מעלות למשך 10 דקות.
יוצקים על הנתח את הרוטב המצומצם, עוטפים את התבנית בנייר כסף ומחזירים לתנור על 180 מעלות למשך שעתיים.
מסירים את נייר הכסף וממשיכים את האפייה לעוד 20 דקות נוספות.
מומלץ להגיש על אורז עם זעפרן.
בתיאבון!
לכל המתכונים
לאתר ההזמנות- נתח קצבים
Designed With Love By
Eric Matalov - Web Design & Development