מתכון טעים וממכר של ממרח כבד וריבת בצל מתקתקה. מומלץ למנת פתיחה של ארוחות בשריות.
• 1 ק"ג כבד עוף טרי
• 4 בצלים בינוניים קצוצים
• 125 גר' מחמאה או 6 כפות שמן קנולה
• 1 כפית מלח (לפי טעמכם)
• 1 כפית / חצי כפית של פלפל שחור טחון (לפי טעמכם)
• 2 כפות דבש
• 1/4 כף אגוז מוסקט
מצרכים לריבת הבצל:
• 8 בצלים (עדיף סגולים) קצוצים
• 8 כפות שמן קנולה לטיגון הבצל
• כוס וחצי סוכר חום
• 1 כפית מלח
• 1 כפית פלפל שחור טחון
• 1/2 כוס חומץ בלסמי
• 3/4 כוס יין אדום
• מחממים מחבת, שמים את המחמאה, ומטגנים את הבצלים הקצוצים עד להזהבה.
• מוסיפים את כבדי העוף לאחר צלייה באש גלויה, את המלח והפלפל השחור, וממשיכים לטגן כ 15-20 דק' נוספות.
• אחר מכן מוסיפים את הדבש לעוד כ 3-4 דקות ומכבים. מניחים את המחבת בצד וממתינים שתתקרר.
• מכניסים את הכל למיקסר/בלנדר/מג'ימיקס וטוחנים הכל עד למרקם אחיד.
• לאחר מכן, עוטפים את כל התערובת בניילון נצמד (רול) / שקית זילוף (למי שאוהב לזלף) ומכניסים למקרר.
אופן הכנת ריבת הבצל:
• מחממים מחבת עמוקה עם השמן, ומטגנים את הבצלים הקצוצים עד להזהבה.
• מוסיפים את הסוכר, המלח, הפלפל, החומץ והיין, ומבשלים הכל על אש נמוכה למשך 45 דק' – שעה עד שהתערובת הופכת לסמיכה (מומלץ לערבב מדי פעם במהלך הבישול)
ולאחר מכן נותנים לתערובת להתקרר.