מתכון מרק שעועית עם נתחי בשר זרוע מומלץ לחורף חם
• 2 קילו בשר שריר חתוך לקוביות
• 1 כף קורנפלור
• 1 בצל גדול קצוץ
• 3 שיני שום כתושות
• 4-5 כוסות שעועית לבנה אחרי השרייה
• 5 עגבניות בשלות חתוכות לקוביות
• 3 כפות רסק עגבניות
• 1 כף פפריקה מתוקה
• 1 כפית כמון
• כפית כורכום
• מלח
• פלפל שחור טחון
• פטרוזיליה קצוצה להגשה
• מחממים מעט שמן בסיר גדול למרק ומניחים בתוכו את קוביות בשר השריר, מטגנים ומערבבים עד שהבשר נסגר מכל הצדדים ומוציאים את הבשר.
• באותו הסיר מטגנים את הבצל עד להזהבה קלה , ומוסיפים את השום לטיגון קצרצר.
• מוסיפים את הבשר ומערבבים.
• מוסיפים את השעועית, העגבניות החתוכות, הרסק, וכל התבלינים ומערבבים.
• מוסיפים מים כ- 80% מגודל נפח הסיר, מביאים לרתיחה, טועמים ומוסיפים עוד קצת מלח באם צריך.
• מנמיכים את האש ומבשלים עם מכסה סגור במשך 3 שעות עד שהבשר והשעועית הופכים רכים ונימוחים.
• את הקורנפולר יש לשים בכוס מים קרים , מערבבים היטב וכחצי שעה לפני הסיום שופכים לסיר ומערבבים עד לקבלת סמיכות.
• מגישים עם מעט פטרוזיליה קצוצה מעל ומתעלפים מהטעם.
בתאבון!