מירפואה הינה תערובת ירקות קצוצים המהווה בסיס למגוון רחב של מנות במטבח הצרפתי. במתכון זה נתח האסאדו מקבל את הבמה
• להכניס את הנתח לתנור למשך 10 דקות על 220 מעלות.
• את הבצל, הסלרי והגזר לחתוך לקוביות ולטגן אותם בסיר עד לרמה של קרמול (כ-7 דקות על אש בינונית).
• מוסיפים את שתי כוסות היין עד לאידוי האלכוהול (כמשך דקה) על אש גבוהה, מוסיפים את הפלפל, עלי הדפנה , המלח והשום (ומשחת ציר הבקר למי שהחליט להוסיף) נותנים לרוטב • להצטמצם למשך 8 דקות על אש נמוכה.
• בסיום הבישול – להעביר את תוכן הסיר אל התבנית ועל האסאדו.
• מכניסים לתנור על 180 מעלות למשך 2.5 שעות.
מומלץ להגיש לצד פירה.
בתאבון!