מרק חורפי של צלי כתף הלא הוא בשר מס' 5 מומלץ לחורף חם!
2 ק"ג צלי כתף טרי (חתוך לקוביות)
4 כפות קמח
קורט מלח
חצי כוס שמן קנולה (לטיגון)
לרוטב:
3 כפות שמן זית
3 בצלים גדולים חתוכים לרצועות
2 שיני שום פרוסות
2 גבעולי טימין
2 סלסלאות פטריות חצויות
כוס יין לבן
2 שקיות ערמונים קלויים
4 כוסות מים
כפית שטוחה פלפל שחור גרוס
כפית וחצי מלח
חצי כפית אגוז מוסקט
3 תפו”א בינוניים - חתוכים לקוביות
2 כפות רסק עגבניות
2 גזרים קטנים חתוכים לטבעות
הוראות הכנה:
1. מערבבים בקערה את הקמח והמלח
ובינתיים מחממים בסיר את שמן הקנולה
2. מקמחים את הבשר,
ומטגנים בכמויות קטנות (5/6 קוביות בכל פעימה)
עד להזהבה-סגירה, ומוציאים לקערה
3. יוצקים לסיר את שמן הזית, ומטגנים את הבצל עד להזהבה
4. להוסיף את השום, הפטריות, הערמונים, הטימין,
ואת רסק העגבניות, לטיגון קל
5. מוסיפים את היין ומביאים אותו לרתיחה לאידוי האלכוהול
6. מצרפים לסיר את המים,
את יתרת התיבול – פלפל, מלח, אגוז מוסקט,
את שאר המצרכים - בצלים, גזרים, תפוחי אדמה
ואת הבשר
7. מבשלים כשעתיים על אש בינונית
בתאבון