תבשיל שריר בקר קוביות עם עלי מנגולד, מח עצם ושעועית לבנה, מבושל במרקם עשיר עם תיבול ארומטי של כמון, כוסברה, פפריקה ופלפל שחור. מנה ביתית מנחמת עם טעם עמוק שמתאימה לכל ארוחה משפחתית חורפית.
מאת:
נתח קצבים
רמת קושי:
בינוני
זמן בישול:
כ-4 שעות
מצרכים:
קילו וחצי שריר חתוך לקוביות
2 חבילות עלי מנגולד
3 יח' מח עצם
2 בצלים קצוצים גס
8 שיני שום קלופות
כוס שמן זית
חבילת שעועית לבנה סנפרוסט
2 יח' פלפל חריף יבש (סודני)
2 עגבניות רכות מגורדות
מלח
כף זרעי כמון
כף זרעי כוסברה
כף פפריקה אדומה גרוסה
כפית פלפל שחור טחון
חצי לימון
אופן ההכנה:
מתחילים עם הפרדת עלי הסלק והגבעולים. את הגבעולים נקצוץ ונניח בצד, ואת העלים נחלוט 5 דק’ במים רותחים ומשם למי קרח / מים קרים, ומסננים.
מניחים סיר על הגז, בוזקים פנימה רבע כוס שמן זית וצורבים את הבשר.
מוסיפים לסיר מים עד לכיסוי הבשר, סוגרים את הסיר ומביאים לרתיחה. בהגעה לרתיחה מנמיכים לאש בינונית-נמוכה לבישול של שעתיים וחצי - יש לשמור את המים.
בסיר נפרד רחב בוזקים את שלושתרבעי שמן הזית שנותר, מטגנים את הבצלים וגבעולי המנגולד הקצוצים במשך 5 דקות.
מוסיפים את שיני השום, ואת מח העצם, מערבבים ומבשלים כ-5-10 דקות.
מוסיפים את הבשר, את התבלינים ושאר המרכיבים למעט הלימון, ומערבבים.
בוזקים את המים של בישול הבשר ששמרנו בצד, אם נדרש - ניתן להוסיף כוס מים. ומבשלים כ-45 דקות עד שעה על אש בינונית-נמוכה.