חזה הודו עם שום ועשבי תיבול

חזה הודו עם שום ועשבי תיבול

חזה הודו עסיסי וטעים צלוי בתנור עם שום ועשבי תיבול, מוקף בירקות ותבלינים ארומטיים. מושלם לארוחה קלה ומהירה, בריאה ומשביעה. מתאים גם לאירוח.

מאת:
נתח קצבים
רמת קושי:
קל
זמן בישול:
כ-שעה

מצרכים:

  • 2 חזות הודו שלמים (כ-1.5 ק"ג)
  • 4 כפות שמן זית
  • 6 שיני שום, כתושות
  • 2 כפות תבלינים יבשים (לפי הטעם, לדוגמה: פפריקה מתוקה, כמון, אורגנו, טימין)
  • 1 כפית מלח
  • כפית פלפל שחור גרוס
  • 1/2 כוס ירקות קצוצים (לדוגמה: בצל, גזר, סלרי)
  • 1 כוס ציר עוף או מים
  • אופן ההכנה:

  • מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  • מערבבים בקערה גדולה את שמן הזית, השום, התבלינים, המלח והפלפל.
  • מוסיפים את חזות ההודו ומעסים היטב כדי שהתערובת תכסה את כל חלקי הבשר.
  • מניחים את חזות ההודו בתבנית אפייה.
  • מפזרים את הירקות הקצוצים סביב חזות ההודו.
  • יוצקים את ציר העוף או המים לתבנית.
  • מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום.
  • צולים בתנור למשך כ35-40 דקות, או עד שהחזה רך ומגיע לחום פנימי של 74 מעלות צלזיוס.
  • מסירים את רדיד האלומיניום וצולים עוד 5-10 דקות, עד שהחזה מזהיב.
  • מוציאים מהתנור ומניחים לנוח 5-10 דקות לפני ההגשה.
  • לכל המתכוניםלאתר ההזמנות- נתח קצבים